Targi Good Food Expo 2025 - Program

 

Targom Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej towarzyszyć będzie program naukowy, skoncentrowany wokół tematów związanych z wyzwaniami stojącymi przed współczesną dietetyką, dedykowany profesjonalistom - dietetykom oraz lekarzom chorób dietozależnych.

   - Forum Dietetyki Polskiej - udział płatny, wymagana rejestracja, pobierz program ramowy, sprawdź cennik

  - Warsztaty Forum Dietetyki Polskiej - udział płatny, wymagana rejestracja, sprawdź cennik

Zamów udział w Forum Dietetyki Polskiej - 28.03  Dodaj W koszyku Usuń

Zamów udział w Forum Dietetyki Polskiej - 29.03  Dodaj W koszyku Usuń

Zamów udział w Forum Dietetyki Polskiej - 30.03  Dodaj W koszyku Usuń

Zamów 3-dniowy udział w Forum Dietetyki Polskiej  Dodaj W koszyku Usuń

Warsztat diabetologiczny - Kompleksowe podejście do cukrzycy  Dodaj W koszyku Usuń

Warsztat: Praca z pacjentem pediatrycznym  Dodaj W koszyku Usuń

Warsztat kardiologiczny - Jak kompleksowo pomóc pacjentowi?  Dodaj W koszyku Usuń

Warsztat psychologiczny - Dieta dla mózgu i emocji  Dodaj W koszyku Usuń

Wybierz dzień
Piątek, 28.03 Sobota, 29.03 Niedziela, 30.03
Warsztaty
Sala D
Warsztat diabetologiczny - kompleksowe podejście do cukrzycy
10:30 - 13:00

Warsztat diabetologiczny poprowadzą specjaliści z zakresu zdrowia i żywienia - dietetyczka kliniczna oraz psychodietetyczka z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi oraz doświadczony diabetolog.

Celem warsztatów jest dostarczenie uczestnikom praktycznej wiedzy oraz narzędzi wspierających skuteczne zarządzanie cukrzycą.

Rozwiń

Warsztaty
Sala C
Warsztat: Praca z pacjentem pediatrycznym
10:30 - 13:00

W czasie warsztatu uczestnicy będą mieli szansę poznać istotną diagnostykę, zalecenia żywieniowe dla określonej grupy pacjentów, największe problemy w pracy z pacjentem pediatrycznym (zarówno ze strony lekarza jak i dietetyka), metody wprowadzania korzystnych zmian w danej grupie pacjentów. 

Rozwiń

Forum Dietetyki Polskiej
Aula
Zdrowe starzenie
11:00 - 13:00

Moderator: Dr hab. Agnieszka Guligowska

11:00 - 11:20
Zrozumieć starość
Prof. Katarzyna Wieczorkowska-Tobis 

11:20 - 11:40
Czy osoba starsza jest prawidłowo odżywiona?
Dr Małgorzata Pigłowska

Rozwiń

Sesje B2B
Sala E
Prawo żywnościowe i certyfikaty
11:00 - 12:30

Moderator: Izabela Tańska, IGI FOOD LAW

Sesja pod patronatem IGI FOOD LAW

szczegóły wkrótce

Rozwiń

Sesje B2B
Sala E
Programy wsparcia
13:00 - 14:00

Moderator: Bożena Podlaska, NCBR

szczegóły wkrótce

Rozwiń

Warsztaty
Sala D
Warsztat kardiologiczny - jak kompleksowo pomóc pacjentowi?
13:30 - 16:00

Serdecznie zapraszamy na warsztat kardiologiczny, który poprowadzi specjalista z zakresu zdrowia i żywienia - dietetyczka kliniczna z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi mgr Emilia Kaczorowska oraz doświadczony kardiolog dr hab. Tomasz Rechciński.

Warsztat ma na celu wskazanie najważniejszych obszarów, w jakich specjaliści mogą realnie pomóc pacjentowi i pozytywnie wpłynąć na stan jego zdrowia.

Rozwiń

Warsztaty
Sala C
Warsztat: Dieta dla mózgu i emocji - psychodietetyczne narzędzia pracy z pacjentem
13:30 - 16:00

Jak dieta wpływa na zdrowie psychiczne, emocje i procesy poznawcze? Jak skutecznie wspierać pacjentów w zmianie nawyków żywieniowych, uwzględniając ich emocje i motywację?

Warsztat skierowany jest do dietetyków, psychologów i specjalistów zdrowia, którzy chcą rozwijać swoje kompetencje w zakresie psychodietetyki. 

Rozwiń

Forum Dietetyki Polskiej
Aula
Mikrobiota
13:45 - 15:30

Moderator: Prof. Wojciech Marlicz

13:45 - 14:05 Mikrobiota, czyli nasze zdrowie zaczyna się w jelitach
Prof. Ewa Stachowska 

14:05 - 14:25 Stres, mikrobiota i zaburzenia osi mózgowo-jelitowej
Prof. Wojciech Marlicz

Rozwiń

Sesje B2B
Sala E
Sesja otwarcia: Czym jest żywność funkcjonalna?
14:30 - 16:00

szczegóły wkrótce

Rozwiń

Forum Dietetyki Polskiej
Aula
Sesja Inauguracyjna
16:00 - 18:00

Moderator: Prof. Jakub Fichna

szczegóły wkrótce

Rozwiń